Hafız Yetiştiriyoruz

Hafız Yetiştiriyoruz

Arapça “hifz (korumak)” kelime kökünden türeyen hafız, “koruyan, muhafaza eden” anlamına gelmektedir. Istılahi olarak hafız, “Kur’an-ı Kerim’i bütünüyle ezberlemiş olan ve ezberden okuyabilen kimse” olarak tanımlanabilir.

Hafızlık; sahabe efendilerimiz döneminde başlayan, günümüze kadar devam eden ve yevmü'l-kıyâmeye kadar devam edecek olan bir müessesedir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de “Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz. (Hicr, 9)” buyrulmaktadır. Kur’an-ı Kerim’in korunmasında ve muhafaza edilmesinde en büyük sorumluluğu üstlenenler ise hiç şüphesiz hafızlardır.

Hafızlar, üstlendikleri bu kutsal sorumluluk ile Efendimiz’in (s.a.v) birçok Hadis-i Şerif’inde de övgüye mazhar olmuşlardır. Hafızlığın önemini en açık şekilde bildiren şu Hadis-i Şerif mühimdir:

“Kim Kur’ân’ı okur, onu güzelce ezberler, helâlini helâl, haramını haram kabul eder ve bunlara uyarsa, Allah bu sayede o kimseyi cennetine koyar. Ailesinden hepsi cehennemi hak etmiş on kişiye şefaat etme hakkı verir.” (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’ân, 13/2905; Ahmed, I, 148)

Dinimiz İslam’ın Hafızlık müessesine verdiği değer göz önünde bulundurulduğunda ve “Hayra vesile olan, hayrı yapan kimse gibidir. (Tirmizî, İlim, 14)” Hadis-i Şerif’inden hareketle Rahmet Kapısı Derneği olarak bizler, yarınlara öncü olacak neslin hafız olarak yetişmesi için çabalıyor; hayırsever bağışçılarımızın destekleriyle Kur’an Muhafızı Hafızlar yetiştiriyoruz.

Hafız Yetiştiriyoruz

Hafızlık Eğitimi

Kendilerini Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i hıfz etmeye adamış yavrularımız, hafızlık eğitimi süresince belirli aşamalardan geçmektedir. Bu aşamalarda talebelerimizin idrak etme, öğrenme ve ezber yapabilme kabiliyetleri belirli metotlar üzerinden ölçülmekte, ölçme değerlendirme neticesinde programımız belirlenmektedir.

Talebelerimiz ilk olarak Ön Hazırlık aşamasına alınır. Bu aşamada Kur’an-ı Kerim okumayı henüz bilmeyen talebelerimizin Elifbâ eğitimi ile Kur’an-ı Kerim okuma yeteneği kazanması sağlanır. Kur’an-ı Kerim okumayı bilen talebelerimiz ise Ön Hazırlık aşamasında yüzüne okuma, tecvid, talim gibi aşamaları tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’i hatasız bir şekilde okuyacak duruma gelir. Ön Hazırlık aşamasını başarı ile tamamlayan talebelerimiz, Hafızlığa Hazırlık aşaması ile hafızlık eğitimine devam eder.

Hafızlığa Hazırlık aşamasındaki talebelerimiz, Kur’an-ı Kerim’i seri ve kusursuz bir şekilde okuyabilmek için hatimler yapar ve artık Kur’an-ı Kerim’i ezberleyecek duruma gelir. Hafızlığa Hazırlık aşamasındaki bu talebelerimizin ezberleme yetenekleri, alanında uzman hocalarımız tarafından müşahede edildikten sonra günlük ezberlere başlanır. Öğrencilerimizin algı ve ezber düzeyine göre günlük ezberleyeceği ayet yahut sayfa sayıları belirlenir. Süreç içerisinde gelişim gösteren talebelerimizin ezber yapacakları sayfa sayıları arttırılır. Hafızlık eğitiminin tamamlanması genellikle 18 ila 24 ay arasında değişiklik göstermektedir.

Derneğimiz, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında gerçekleştirilen hafızlık eğitim projelerinin önde gelen uygulayıcılarındandır. Hafızlık eğitimi alan talebelerimiz aynı zamanda eğitim-öğretim hayatına da devam etmektedir.

Hafız Yetiştiriyoruz

Sizlerin Destekleriyle

Hafız Yetiştiriyoruz projemiz, siz değerli hayırsever bağışçılarımızın destekleriyle gerçekleşmektedir. Bir hafızın aylık eğitim masrafı 1000 TL’dir. Rahmet Kapısı Derneği olarak hafızlık sponsorluğu kapsamında bağışçılarımızdan 12 aylık hafız bursu kabul etmekte, bağışçılarımızın bir hafızın başlangıçtan sonuna kadar eksiklerini gidermelerine vesile olmaktayız.

Sizler de yapacağınız bağışlar ile bir hafızın yetişmesini sağlayabilir, amel defterinize sadaka-i cariye cinsinden bir hayır ekleyebilirsiniz.


Anasayfa

Giriş/Üye

Hesap No

Bağış Yap

Sepetim